Help! Verhuizen, wat nu?

Toen ik zo’n zes jaar geleden in mijn huidige appartementje trok, was deze de eerste maanden nog relatief leeg en opgeruimd. Naarmate de tijd vorderde, passeerden steeds meer spullen de voordeur en werden de eerder nog holklinkende ruimtes gevuld met allerlei spulletjes en snuisterijen. Je mag tenslotte best zien dat er in een huis wordt geleefd, toch?

room1

Het nadeel van al die spulletjes is echter dat je ze natuurlijk ook allemaal moet over verhuizen naar een nieuwe woning. Naast het psychische aspect – hoewel ik ook weleens toe ben aan een nieuwe plek, ga ik dit vertrouwde stekkie ook écht missen – is er ook het praktische punt: nauwe gangen, vervelende hoeken, geen lift, drie trappen af: dat verhuizen wordt geen feestje.

Gelukkig is er een oplossing voor elk probleem, want op internet kwam ik de service Studentenverhuizers tegen, een low budget verhuisservice opgericht door twee studenten. Ze beloven een praktische en snelle aanpak, what’s not to like? Ook de achtergelaten recensies laten een professioneel bedrijf met tevreden klanten zien, waardoor ik de gok om hen in te huren best zou durven wagen.

room2

Naast de verhuisdienst worden er ook opties omtrent transport, ontruimen en het uitvoeren van klusjes zoals laminaat leggen, lampen ophangen en behangen aangeboden. En dat is prettig, want hoewel ik een kei ben in plintjes verven, is bijvoorbeeld het installeren van elektronica wat minder aan me besteed. De aangeboden diensten zijn weer nader gespecificeerd in verschillende onderdelen, waardoor je alleen betaalt voor waar je daadwerkelijk om vraagt en dus niet met onverwachte extra kosten te maken krijgt.

Studentenverhuizers is gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar opereert in bijna heel Nederland. Op de website kun je terugvinden of ze ook bij jou langs kunnen komen. Of je nu uiteindelijk wel of geen gebruik gaat maken van hun diensten, een bezoekje aan hun site niet voor niets: ik kwam er deze 40 handige tips en trucs bij het verhuizen en checklist voor verhuizen tegen. Verhuizen wordt daardoor dus een eitje, nu moet ik alleen nog een paar sterke mannen regelen ;)

Iets voor jou, zo’n verhuisservice?

Samenwerking

7 Comments on “Help! Verhuizen, wat nu?”

  1. Goede tip zeg, die budgetverhuizers :) Ik ben alleen geen student meer helaas (in dat opzicht dan). Wel wil ik graag van mijn overtollige spulletjes af. Ben veel aan het opruimen en op de bibliotheek heb ik dat populaire opruimboek van Marie Kondo gereserveerd. Ken je dat? Ben er erg benieuwd naar! Succes daar met alles!

  2. Ik had er al eens van gehoord en was al benieuwd of dat iets zou zijn of niet!
    Zelf ben ik onlangs nog verhuisd en had ik gelukkig mijn eigen verhuisteam. Ik klaag niet, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: