Recensie: Toen ik eindelijk durfde

Hoe mooi is het als iemand die je al jaren volgt de stap zet om een boek uit te geven? Chantal deed het met ‘Toen ik eindelijk durfde’. Vanaf de eerste pagina is duidelijk dat dit een toepasselijke titel is.

Veel persoonlijker kan een boek namelijk niet worden: ‘Toen ik eindelijk durfde’ bestaat uit een verzameling blogs over strubbelingen, klein geluk en het maken van (grote) keuzes. Uit het boek spreekt een bijzondere liefde voor haar man, zoon en werk. Een grote rol is ook weggelegd voor ex-man Arno, die vol waardering wordt beschreven. Hoe mooi is het om drie van zulke mannen in je leven te hebben?

Het boek behandelt kwesties waar velen van ons mee worstelen. Is dit nu alles? Haal ik genoeg uit mezelf? Bén ik goed genoeg? En: hoe word ik gelukkig? Perfectionisme, onzekerheid, knopen doorhakken en durven kiezen voor jezelf; het komt allemaal terug.

Toen ik eindelijk durfde Chantal Straver

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar boek hoog wordt beoordeeld, de vier en vijf-sterren recensies verspreiden zich razendsnel over het internet. Toch is er ook een kanttekening: het boek mist wat samenhang. Hoewel er duidelijke centrale onderwerpen zijn, is een echte rode draad moeilijk te bespeuren en wordt de lezer tussen heden en verleden geslingerd. Dat moet je aanspreken. Het boek lijkt in dat opzicht dan ook meer geschikt voor haar vrienden en (digitale) kennissen dan voor het grote – anonieme – publiek.

Toch wordt de kracht van het boek daar niet minder door: Chantal schrijft vlot, eerlijk, kwetsbaar, nuchter en ontwapenend. Inclusief duidelijke boodschap: je kunt meer dan je denkt. Daarnaast komt succes en geluk met vallen en opstaan, waarbij je niet alleen moet kijken naar de top, maar net zozeer van de weg ernaartoe.

Uiteindelijk een 3,5/5 dus, omdat er altijd ruimte is voor verbetering en dit hopelijk een aanzetje geeft voor een tweede boek! :)

Nieuwsgierig geworden? Dan kun je het boek hier bekijken en bestellen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: