9 tips voor een langere batterijduur van je mobieltje!

Wat verlang ik soms terug naar de tijd van mijn oude Nokia 3310, die je een week lang kon gebruiken zonder hem op te hoeven laden. Hoe anders is dat nu: de batterij van m’n mobiel heeft nu dagelijks of minstens een per twee dagen een oppepper nodig.

Wat kun je doen om die batterijduur te vergroten? Ik speurde het internet af en zette de handigste tips op een rijtje. Bij dezen beloof ik mezelf plechtig om deze bij een nieuwe mobiel meteen op te volgen.

1. Uitzetten wifi, locatiediensten en niet gebruikte apps
‘Uitzetten’ is het toverwoord. Dat geldt voor de Wifi als je deze niet gebruikt en voor weinig gebruikte apps (veel apps die geïnstalleerd staan op je smartphone zijn toch op de achtergrond actief en blijven automatisch updates binnenhalen). Uitzetten dus! Of nog beter: verwijderen. Denk daarnaast aan het gebruik van de vliegtuigstand.

pexels-photo-29992-large


2. ’s Nachts die telefoon uit!
Scheelt straling, zorgt voor een betere nachtrust en je telefoon hoeft minder vaak aan de oplader.

3. Leg je mobieltje op een koele plek
Hitte kan de accuduur van de smartphone aanzienlijk verkorten. Leg je toestel dus niet in de zon en probeer ook het dragen van je telefoon in je broekzak zoveel mogelijk te beperken.

4. Verwijder die Facebook-app!
Ook social media-accounts zijn een grote boosdoener. Mijn mobiel is een stuk sneller en de batterij gaat langer mee sinds ik Facebook van m’n mobiel heb verwijderd. Wat een energieslurper is dat! Het synchroniseren van je social media-accounts kost erg veel energie, dus ook het verwijderen van apps als Twitter en Instagram loont met het oog op je energieverbruik.

5. Zet je telefoon niet te vaak aan en uit
Het aan- en uitzetten vergt veel van de batterij en daardoor zal de accu eerder opraken.

pihone2


6. Wees selectief met foto’s maken
Hoewel veel foto’s maken vaak verleidelijk is (vooral met de Iphone 7), kosten met name de flitser en zoomfunctie stiekem veel energie!

7. Wijzig je instellingen
Schakel – als die aanwezig is – allereerst de power save mode in. Deze optie zorgt ervoor dat de batterij automatisch wordt gespaard. Verder scheelt niet alleen het omlaag zetten van de helderheid van je scherm een hoop; afhankelijk van wat voor een type scherm er in je telefoon zit, zijn er een aantal instellingen die je kunt wijzigen. Zo kan het helpen om de achtergrond van je telefoon op zwart in te stellen of in ieder geval het kiezen voor een donker thema. Zet ten slotte je virtuele toetsenbord uit: minder trillingen betekent een minder zware aanslag op de batterij.

8. Luister muziek met oordopjes
Luister muziek niet door de speakers, maar met een hoofdtelefoon of oordopjes. Dit kost een stuk minder stroom.

9. Kies voor mobiele websites
Kies voor mobiele sites in plaats van de standaardwebsites. Mobiele varianten van websites zijn geoptimaliseerd voor efficiënt gebruik, lees: minder animaties en afbeeldingen. Hierdoor laden ze sneller en kost dat je mobiel minder energie.

Welke tip mis jij nog in dit rijtje? En welke pas jij het meeste toe?

Samenwerking

4 Comments on “9 tips voor een langere batterijduur van je mobieltje!”

  1. Geen woord Spaans bij. Maar vandaag heb ik geen van de tips nodig. Heb namelijk mijn mobieltje vergeten, het ligt thuis, is me nog nooit overkomen. Tot nu toe gaat het goed. Wat een rust eigenlijk … :-)

  2. Handige tips! Ik denk trouwens dat nummer 4 twee kanten op werkt: Social apps als Facebook verbruiken inderdaad energie, maar ze verbruiken nog eens extra energie doordat je steeds je telefoon pakt om door je timeline te scrollen. Zonder die apps laat je je telefoon ook meer met rust, en gaat je batterij dus nóg langer mee. :-)

  3. De meeste gebruik ik zelf ook al wel. Vooral de WiFi en mobiele diensten uit zetten wanneer het toch niet nodig is. Mobiele websites en dat dit meer batterij kost, dat wist ik niet.

    Gelukkig houdt mijn telefoon het nog wel redelijk vol. Anders baal ik altijd wel echt enorm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: