8x kattencafé’s in Nederland!

theme-still-life-white-brown-coffee-large

Onlangs las ik het heugelijke nieuws dat er ook in hometown Tilburg ein-de-lijk plannen zijn om een kattencafé te openen. Deze zal The Majestic Cat gaan heten en moet worden gefinancierd middels een crowdfundactie. Of het café dus uiteindelijk ook zijn deuren zal kunnen openen, is nog even de vraag.

Tot dan kan ik in ieder geval nog terecht bij andere kattencafé’s in Nederland, maar waar bevinden die zich? Hieronder een overzichtje.

1kopjes

Kopjes – Amsterdam
Het eerste kattencafé in Nederland werd in april 2015 geopend in Amsterdam. Aan de Marco Polostraat 211 in Amsterdam West wonen acht katten, afkomstig uit twee asielen in Amsterdam: Stichting Dierenleed in Amsterdam Noord en het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA).

2mispoes

Mispoes – Den Bosch
Sinds juni 2016 hebben acht asielkatten een forever home gevonden in de Brabantse hoofdstad. Naast een high tea of filmavond worden er ook speciale ouderenmiddagen georganiseerd in samenwerking met verschillende bejaardentehuizen in de omgeving.

3ditjesenkatjes

Ditjes & Katjes – Den Haag
Onthaasten, duurzaam en persoonlijk zijn de key words van dit kattencafé. Lunchen, borrelen, koffie drinken: je kunt er vrijwel de hele dag terecht. De zes aanwezige pluizenbollen komen uit het Haags Dierencentrum. Ook kinderen kunnen hier goed terecht met speciale knutsel- en voorleesmiddagen.

4opznkop

Op z’n kop – Groningen
Ingericht als huiskamer en omringt door tien katten kun je hier je kopje koffie drinken of een high tea bestellen. Leuk detail: je kunt er ook yogalessen volgen of deelnemen aan een gezellige filmavond. Popcorn, cats & Movies; wat heb je nog meer nodig?

5poeslief

Poeslief – Groningen
Dit tweede kattencafé van Groningen, gelegen aan Nieuweweg, is pas net geopend (sinds 19 oktober jongstleden) en herbergt vijf katten, die alle al wat ouder zijn. Er is ruimte voor 25 gasten tegelijkertijd, waaronder maximaal vier kinderen.

6katdeau

Katdeau – Hengelo
Sinds augustus kun je ook in de regio Twente een kattencafé bezoeken. In Katdeau lopen vier naaktkatten rond, de inrichting doet denken aan een knus Engels theehuis. Mensen die allergisch zijn voor katten kunnen hier dus wel terecht. Het café heeft tevens een leuke cadeauwinkel.

7poespas

Poespas – Leeuwarden
Dit kattencafé valt op in het rijtje. Het café werkt namelijk samen met cliënten van zorgbedrijf Rondomzorg die door hun fysieke of mentale beperking niet in het reguliere systeem aan het werk kunnen. Een mooie manier om zichzelf te ontwikkelen dus!

8pebbles

Pebbles Kitty Kat Café – Rotterdam
In dit Rotterdamse kattencafé betaal je wellicht €3,50 voor toegang, maar mag je daarna wel onbeperkt blijven zitten. De acht katten komen uit dierenasiel Sliedrecht. Leuk detail: je kunt er de populaire Man Met Kat Kalender kopen!

kattencafe1

Verder zijn er plannen om in Hilversum (‘Kattencafé Hilversum’), Tilburg (‘The Majestic Cat’) en Goes (‘Kat & Schotel’) een kattencafé op te zetten. Voor deze café’s lopen nu crowdfundacties.

Mis je nog Nederlandse kattencafé’s in dit rijtje? En welke heb jij bezocht?

3 Comments on “8x kattencafé’s in Nederland!”

  1. Ik reageer ook nog even via je blog, vind het zo leuk! Ik wist niet dat er ook een in Tilburg komt (hopelijk..), maar aangezien ik in Breda woon kijk ik daar nu wel naar uit :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: