Hoe ga jij om met je blogarchief?

Laatst kreeg ik de melding dat ik momenteel 71 procent van mijn “blogruimte” op sylviakuijsten.com heb verbruikt. Dat schiet op, wat tegelijkertijd betekent dat ik op een gegeven moment dus ook die onvermijdelijke honderd procent aan zal tikken. En dan?

Mijn archief gaat terug tot februari 2011. Op de 23e van die maand plaatste ik mijn eerste blogartikel, dat later ook het onderwerp voor mijn masterscriptie zou gaan zijn. Sinds die tijd zijn er 778 posts gepubliceerd en staan er achter de schermen nog 34 concepten klaar.

Natuurlijk kan ik allereerst mijn verzameling afbeeldingen eens doorspitten en een hoop verwijderen. Sommige beelden staan er meerdere keren in omdat ik moest zoeken naar het juiste formaat, dus daarmee zou al snel de eerste winst zijn behaald. Maar dan, blogruimte bijkopen? Of toch eens de bezem door het archief halen, artikelen verwijderen en de rest optimaliseren (denk aan aanvullen met informatie, tags toevoegen en onderling linken)? Daarnaast zijn er genoeg stukken die ik nu op een andere manier of op een andere toon neer zou pennen. Loont het de tijd en moeite om die blogposts te herschrijven?

Ik ben dus heel benieuwd hoe mijn medebloggers hiermee omgaan. Hoe pak jij dit aan?

10 Comments on “Hoe ga jij om met je blogarchief?”

 1. Zelf gebruik ik de gratis wordpress.com en heb daar na 1700 berichten en 2000 foto’s nog altijd 92% van de beschikbare 3GB vrij. Zo’n domein kan je zo aanmaken en later kopelen aan dit blog voor bijboorbeeld foto’s.

 2. Ruimte bijkopen! Zonde om weg te gooien, het is in al die jaren toch een soort dagboek geworden en als je straks oud en sentimenteel bent, is het hártstikke leuk om terug te lezen allemaal.

 3. Ik ben nog lang niet zo ver met mijn blog dat ik daarover hoef na te denken, maar ik denk dat ik in jouw situatie wel zou beginnen met wat oude posts te schrappen. Tenzij het allemaal stukken zijn waar je hartstikke trots op bent natuurlijk, dan zou ik toch opslagruimte bijkopen denk ik…
  Ik ben trouwens zwaar onder de indruk van je 34 concepten die klaarstaan, hoe doe je dat? 😵

 4. Daar zat ik laatst ook aan te denken. Alleen ging ik van 16 naar 20% 🙈
  Foto’s schrappen is alvast een ding. Daarna lekker de bezem er door halen. Tenzij je er geld aan zou willen uitgeven. Dan is bijkomen de makkelijkste optie.
  Ik herlees wel eens mijn eigen stukjes tekst en merk dat ik inmiddels anders ben gaan denken en gaan schrijven. De stukken die niet meer passen bij mijn leven op dit moment zou ik er dan uithalen. Ik bewaar overigens alle blogartikelen wel op een externe schijf. Gewoon voor mijzelf om eens terug te lezen.

 5. Ik zou gewoon kritisch door je archief heen gaan. Sommige blogs kunnen misschien gewoon weg omdat ze totaal niet meer bij je passen of waar je voor staat of zou je nu compleet anders schrijven. Je zou ook een backup kunnen maken van je oude blogs en deze dan vervolgens verwijderen op je site zodat je ze nog wel ergens hebt voor jezelf.

 6. Oh wow, ik heb me altijd al afgevraagd wanneer dat moment zou komen. Volgens mij ben ik er zelf nog lang niet, gelukkig. Maar wat ik sowieso nu al wel doe, is dubbele fotos verwijderen en ze niet in de hoogste resolutie uploaden om ruimte te besparen. En ik denk dat er ook best wat blogs weg kunnen op een gegeven moment. Maar, nou ja, lastig.. haha

 7. Ik gebruik geen foto’s dus dat scheelt al een hoop. Maar ik zou niet snel overgaan tot het verwijderen van oude stukjes. Google is dol op bloggers die al langer schrijven, dus het is goed voor je verkeer om het online te houden. Dus ik zou blogruimte bijkopen. Then again, ik weet niet hoe het bij jou is…. maar een zeer beperkt deel van mijn blogarchief wordt gelezen. Slechts enkele stukjes zijn nog populair, dus je kunt overwegen om de veelgelezen oude blogs online te laten en de rest te verwijderen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: