De vier meest afgelegen (en mooiste) vakantiebestemmingen van Europa!

Hoewel ik normaal weinig heb met persberichten, was het exemplaar over de vier meest afgelegen vakantiebestemmingen van Europa toch te mooi om te niet delen. Hoewel ik erg gehecht ben aan mijn eigen vertrouwde appartementje, zou ik op onderstaande plekken best graag wat tijd door willen brengen.

1. Je eigen eiland in Kroatië
Kroatië kent nog veel verborgen pareltjes; het eiland Dugi Otok in het noorden van Dalmatië is zo’n ongeschonden exemplaar. De prachtige vergezichten hoef je met slechts honderdvijftig inwoners hoeft te delen. Vanuit een jacuzzi. Kan slechter toch? ;)

vakantie1

2. Verblijven tussen de Sami* in Finland
Midden in het Lemmenjoki Nationaal Park staat het “Peurankuoppa” vakantiehuis. Van tevoren boodschappen doen is een pre, want de dichtstbijzijnde stad ligt op zo’n 310 kilometer van het verblijf! Overigens kun je er ook alleen terecht tussen midden juni en begin september.

3. Logeren boven de Poolcirkel
Deze bestemming is wel érg uit m’n comfortzone, maar desalniettemin prachtig om te zien. In Loppa kun je vanaf het terras van de woning het poollicht met eigen ogen bewonderen. Voor de visliefhebbers onder ons: dat terras ligt trouwens op letterlijk enkele meters van de oevers van de Barentszee.

vakantie2

4, Leven als een kasteelheer (of -dame) in Schotland
Dit mystieke land staat nog hoog op mijn travel bucketlist (uiteraard inclusief zwaaien naar het Loch Ness monster) en een uitzicht met een ‘castle view’ zou ik dan ook niet snel afslaan.

Nog inspiratie nodig voor een citytrip? Volgens TripAdvisor zijn dit de tien beste opkomende bestemmingen. Doe er je voordeel mee! ;)

Welke plaatsen staan nog op jouw bucketlist?

* De Samen of Sami zijn een van oorsprong nomadisch volk uit Lapland. Ze zijn ook bekend onder de naam Lappen, wat ze zelf overigens als een belediging beschouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: