Operatie, uitjes en bitterballen

De afgelopen weken waren hectisch met het afscheid nemen van mijn (inmiddels ex-)collega’s, het tekenen voor een nieuwe job, veel tijd spenderen in het ov, werken aan Het Rechtenstudentje, zorgen omtrent paps gezondheid en eigenlijk ook om die van mij. Afgelopen week werd mijn galblaas er namelijk uitgehaald.

Ik had al maanden last van vage buikpijn en flinke pijnaanvallen rond m’n middenrif. Dat varieerde van een irritante zeurende pijn tot zodanige pijnscheuten dat ik spreekwoordelijk het liefst van het balkon af wilde springen. Zeker omdat die pijnaanvallen uren aanhielden. Na een kleine rondgang in de medische molen was de conclusie duidelijk: een grote galsteen blokkeerde de galwegen volledig, dus dat ding – inclusief mijn galblaas die mijn collega’s en ik spontaan omdoopten tot Gallie – moest eruit. In eerste instantie zou dat op 15 december zijn, maar door verergerde klachten werd besloten de operatie te vervroegen. Na twaalf van eerder genoemde pijnaanvallen was het meer dan welletjes.

blog1

Dat was dus afgelopen vrijdag. De ingreep liep zoals verwacht en gehoopt en hoewel het gebeuren zeker niet pijnloos is, viel het ook niet tegen. Twee gezellige mede-patiëntes gaven wat afleiding en na twee nachten ziekenhuis mocht ik voorzien van vier gaten in m’n buik en een orgaan minder weer naar huis. Op moment van schrijven verloopt het herstel voorspoedig en bouw ik het gebruik van pijnmedicatie in rap tempo af. Ik hoop volgende week weer redelijk mijn normale routine te kunnen oppakken en tijdens de kerstdagen weer voorzichtig mijn eerste wijntje te kunnen drinken ;)

Overigens moest ik wel lachen om onderstaande cartoon die ik ten tijde van het horen van de datum van mijn operatie kreeg, arme Gallie ;)

gall-bladder

Wat gebeurde er in de weken daarvoor? In een notendop:

Ik nam afscheid bij mijn oude baan en begin 2017 met een toffe nieuwe uitdaging! Mán, wat heb ik er zin in :D

blog2

De weekenden spendeerde ik voornamelijk met de boyfriend. Hoewel de afstand tussen Tilburg en Purmerend dus wekelijks terugkomt, lijkt het reizen steeds sneller te gaan. Bitterballen, lekker de stad in, gezellig poolen en het bezoeken van Hoorn, Volendam en Purmerend vormden de rode draad van die weekenden.

blog4

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is overigens een aanrader! Leuk opgezet en ik had geen kind aan J. toen bleek dat er een Star Wars-expositie was :P

blog6

Ter afsluiting wat losse beelden: gezellig shoppen en lunchen met vriendin I. bij Sissy Boy (aanrader!), sushi met C. & L. in Eindhoven en wat jeugdsentiment met mam: we kunnen ons nog steeds prima vermaken met Disney Barricade ;)

Meer foto’s? Kijk dan even op Instagram.

blog3

Voor nu is het verder herstellen van de operatie, hopelijk genieten van fijne kerstdagen en dan zo goed als nieuw 2017 in!

Wat zijn jouw plannen voor de kerstdagen? :)

10 Comments on “Operatie, uitjes en bitterballen”

  1. Pfoe, heftig hoor. Ik heb nierstenen gehad, dat schijnt een vergelijkbaar gevoel te geven… Fijn dat de operatie goed is gegaan en dat je er nu vanaf bent!

  2. Pingback: Ik kreeg het allerbeste kerstcadeau! :) – SYLVIA KUIJSTEN

  3. Ik had dit helemaal gemist, maar gefeliciteerd met jouw nieuwe baan. Klinkt als iets dat helemaal bij je past! En je hebt een leuk vriendje aan de haakt geslagen ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: