Hermitage Amsterdam: tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie

De geschiedenis van de Russische tsarenfamilie is fascinerend: de Romanovs regeerden driehonderd jaar over Rusland, met een abrupt einde in 1917. In dat jaar werden tsaar Nicolaas II, tsarina Alexandra en hun vijf kinderen op brute wijze omgebracht door de sovjet.

De tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie bestaat uit 250 objecten, waaronder kledingstukken en portretten van het tsarenpaar, speelgoed en tekeningen van hun kinderen, de acte van abdicatie van Nicolaas, kunstwerken uit Ruslands ‘zilveren eeuw’, diverse Fabergé-objecten en een van de moordwapens. De objecten zijn afkomstig uit de Hermitage St.-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in St.-Petersburg. Met name de laatste levensjaren van het tsarengezin worden uitgelicht.

Gisteren bracht ik met vriendinnen L. en T. een bezoekje, dat indrukwekkend en de moeite waard bleek. Hieronder een kleine foto-impressie.

Dit alles was reden genoeg om onderstaande Facebookrecensie achter te laten. Gezien de gemiddelde score ben ik niet de enige die enthousiast is. De tentoonstelling is verdeeld over twee verdiepingen, waar we bijna twee uur doorbrachten. Wil je daarna gezellig lunchen, bezoek dan net als wij Café Koosje, op tien minuten lopen van de Hermitage.

De tentoonstelling is nog te bezoeken t/m 17 september 2017. Meer informatie vind je hier. De andere grote tentoonstelling die momenteel te zien is, is Hollanders van de Gouden Eeuw. Dat wordt dus wellicht binnenkort weer een tripje naar de Hermitage ;)

Sylvia Kuijsten

2 Comments on “Hermitage Amsterdam: tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: