Gastbloggen? Maak duidelijke afspraken

Gastbloggen, ik deed het in het verleden voor menig site. Onder andere platforms als GoedBezigBus, ThePostOnline, OnsTilburg, Jurivies, YouthAlpha en Vriendinnenonline konden regelmatig rekenen op mijn columns en artikelen.

Ook andersom kwam het een enkele keer voor dat een kennis of medeblogger een stukje op mijn blog plaatste. Van tevoren afspraken over de datum van levering, plaatsingsdatum, woordenaantal; dat was vanzelfsprekend.

De blogpost van Charlotte’s Law & Fine Prints van 14 november bevestigt het belang van goede afspraken rondom gastblogs. Ook belangrijk: denk vooruit. Mag de blogpost worden hergebruikt? Mag later de naam van de gastblogger worden weggehaald? Mag de blogpost offline gehaald worden en zo ja, moet de gastblogger daar dan van op de hoogte gesteld worden? Zomaar enkele punten die Charlotte aanhaalt. Daarnaast wijst ze op eventueel onrechtmatige content. Ook ik heb weleens meegemaakt dat ik een stuk kreeg aangeleverd dat gewoon grotendeels gekopieerd was van een ander medium. Erg belangrijk om op te letten dus (in mijn geval ging het betreffende stuk in de nakijk-fase de prullenbak in, dus no harm done).

Daarom wat mij betreft verplicht leesvoer voor elke (gast)blogger om potentieel veel gedoe te voorkomen: Gastbloggers? Kijk uit voor boetes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: