Zo optimaliseer je jouw social bio’s: Twitter

Het valt niet mee, opvallen tussen miljoenen social media gebruikers. Toch zijn er wel degelijk wat tips & tricks die je kunt toepassen om – al dan niet toevallige – passanten nét iets langer op je profiel te houden. In dit artikel handvatten voor een optimale biografie op Twitter.

Schrappen, schrappen, schrappen. Dat lijkt het sleutelwoord op Twitter. Waar je voor een tweet tegenwoordig 240 tekens ter beschikking hebt, zijn er dat voor je biografie nog steeds 160. Dat betekent keuzes maken.

Profielfoto

Een goed begin is het halve werk, dus plaats in ieder geval een profielfoto. Een portretfoto doet het beter dan je bedrijfslogo, huisdier of random Google afbeelding, dus pak die camera en schiet een kiekje.

Locatie

Mensen hoeven je exacte verblijfplaats natuurlijk niet te weten, maar het is wel handig om globaal aan te geven waar je woont. Vul daarom je provincie, gemeente of (grote nabije) stad in.

Tekst

Zakelijk en persoonlijk gaan in een Twitter bio prima samen. Vertel wat je doet, wat je interesseert en/of waar je over tweet. Houd het wel bondig. En er mag best wat humor in zitten. Tekens over? Ook prima (*Klik*). Kijk eens om je heen bij mensen die je graag volgt. Hoe hebben zij hun bio opgesteld?

Ter illustratie hierboven twee verschillende bio’s. Welke onderdelen spreken jou het meest aan, en waarom? Lees je liever lange of korte teksten? Houd je meer van zakelijk/een ‘cv-look’ of meer persoonlijk? En hoe zou jij je locatie weergeven?

Benieuwd waar mijn voorkeur naar uitgaat? Dat zie je hier. En heb je wat inspiratie nodig voor jouw bio? Ga dan eens naar whatthefuckismytwitterbio.com, succes gegarandeerd.

1 Comments on “Zo optimaliseer je jouw social bio’s: Twitter”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: