Ik doneer in december aan deze drie goede doelen

December is de uitgelezen maand om de (financiële) balans eens op te maken. Wat heb ik dit jaar bereikt, welke ervaringen ben ik rijker en… kan ik nog iets missen?

In mijn studententijd doneerde ik jarenlang maandelijks aan twee goede doelen. Na mijn studie uitte zich dat vooral in bijdrages in collectebussen en incidentele donaties aan onder meer het plaatselijke dierenasiel en Unicef.

Dit jaar besloot ik in december drie goede doelen uit te kiezen die me de afgelopen periode met hun campagnes raakten voor een donatie.

1. KWF Kankerbestrijding

Voor mij blijft dit goede doel op één staan. Mijn vader vocht de afgelopen twee jaar tegen slokdarmkanker met uitzaaiingen en wist daar eind dit jaar bovenop te komen. Dat de artsen hem een medisch wonder noemden, geeft aan hoe ontzettend veel geluk we hebben gehad. Toen het KWF met deze lampionnenactie begon, was dat genoeg reden om er ook eentje te doneren.

kwf

2. Stichting Vluchteling

Onder het mom van ‘in medelijden kun je niet wonen’ kun je op de site van Stichting Vluchteling middels een boodschappenlijstje een donatie doen. Zo bied je voor zes euro noodvoeding voor een week aan een kind, geef je met 29 euro een vluchteling veilig onderdak en voorzie je met 48 euro twee gezinnen van warme dekens.

humanitarian-aid-939723_1280.jpg

3. Scholierenactie bibliotheek Uganda

Dit project is opgezet door vier scholieren van een middelbare school in Purmerend. Voor slechts 1.500 euro kunnen zij met het bouwen van een bibliotheek in Katwadde, Uganda het fundament neerzetten voor een beter onderwijs aldaar. Een heel mooi initiatief door jongeren!

Ook met woorden kun je overigens wat bereiken. Zo schreef ik dit artikel over de levensbedreigend zieke rechtenstudent Maartje (19), die met een alternatieve operatie en behandeling in Barcelona weer een kans op een normaal leven zou kunnen krijgen. Donaties voor haar zijn nog steeds welkom.

Welke goede doelen draag jij een warm hart toe? Wil je meer weten over de organisatie of stichting die bij jou past? Dan kun je hier de Goede Doelen-test doen.

1 Comments on “Ik doneer in december aan deze drie goede doelen”

  1. Wat mooi dat je je goede doelen ook heel concreet kunt noemen. Wat fijn dat je vader er bovenop is gekomen. Je wordt met deze f*cking rotziekte echt met je neus op de feiten gedrukt :(

    Mijn doel is dit goede doelen project doorvoeren in 2019. Mijn goede doelen zijn voor nu in ieder geval Stichting Ambulance wens. Omdat het zo fijn is dat deze vrijwilligers de laatste wensen vervullen van immobiele patiënten. Stichting de vrolijke papegaai. Deze stichting doet zulk goed werk door het heropvoeden van papegaaien met probleem gedrag. Marktplaats staat er vol mee. Tevens geven ze cursussen om mensen bewust te laten worden waar ze zich mee inlaten bij de aanschaf van zo’n vogel. En er staat zeker nog een goed doel op mijn lijst nl de Minima van Zwijndrecht. Een stichting die in het leven is geroepen om de minder bedeelden uit eigen dorp te helpen. Heel dicht bij huis, met, voor en door mensen uit eigen wijk. Hoe mooi is dat!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: